Semlor

Smaken och konsistensen hos dessa semlor är inte långt ifrån vanliga!


Semlor
3 dl pofiber
2 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
250 g kesella
1 ägg
50 g smält smör
½ dl grädde
1 msk kardemumma
½ tsk vaniljpulver
1 msk sukrin

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält 50 gram smör. Blanda ihop torrvarorna för sig och blötvarorna för sig innan allt blandas. Låt stå i 10-15 minuter. Knåda ihop 6 bullar och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ca 15-20 minuter i mitten av ugnen.

Skär av lock och gröp ur bullarna. Blanda inkråmet med mandelmjöl och lite grädde (eventuellt lite sukrin). Fördela detta i bullarna och lägg sedan på vispad grädde. Pudra sukrin melis över semlorna med hjälp av en tesil.


Kommentarer
Postat av: Annica76

mmm dessa var verkligen riktigt goda =)

2011-03-09 @ 13:19:52
Postat av: soAso / modell

Modell o fotgraf!

20 kilo nedåt.

sry för spam, ha en najs dag :)

2011-03-09 @ 13:51:26
URL: http://amandaberggrens.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback