Chokladkräm

Denna kräm är väldigt len och mjuk i konsistensen, lite åt nutellahållet.


Chokladkräm
½ dl grädde
20 g mörk choklad
10 g smör

För variation:
½ dl hasselnötter
1 tsk jordnötssmör

Värm grädden i en liten kastrull, ta sedan bort den från plattan. Lägg i chokladen och smöret och blanda väl.
Häll upp i ett litet glas och ställ in i kylen ett par timmar.

Till kan man ha hasselnötter som rostas i torr, het stekpanna och sedan hackas och varvas med chokladkrämen.
En annan variant är att tillsätta 1 tesked jordnötssmör i smeten.


Kommentarer
Postat av: Tyra

Vilken mörk choklad använder du?

2011-02-15 @ 19:15:04
Postat av: phlox

Jag använder Lindt Excellence 90% Dark Supreme Noir, men vilken mörk choklad som helst går nog bra så länge kakaohalten är minst 70%.

2011-02-15 @ 20:06:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback