Chokladkräm
Denna kräm är väldigt len och mjuk i konsistensen, lite åt nutellahållet.
Chokladkräm
½ dl grädde
20 g mörk choklad
10 g smör
För variation:
½ dl hasselnötter
1 tsk jordnötssmör
Värm grädden i en liten kastrull, ta sedan bort den från plattan. Lägg i chokladen och smöret och blanda väl.
Häll upp i ett litet glas och ställ in i kylen ett par timmar.
Till kan man ha hasselnötter som rostas i torr, het stekpanna och sedan hackas och varvas med chokladkrämen.
En annan variant är att tillsätta 1 tesked jordnötssmör i smeten.
½ dl grädde
20 g mörk choklad
10 g smör
För variation:
½ dl hasselnötter
1 tsk jordnötssmör
Värm grädden i en liten kastrull, ta sedan bort den från plattan. Lägg i chokladen och smöret och blanda väl.
Häll upp i ett litet glas och ställ in i kylen ett par timmar.
Till kan man ha hasselnötter som rostas i torr, het stekpanna och sedan hackas och varvas med chokladkrämen.
En annan variant är att tillsätta 1 tesked jordnötssmör i smeten.
Kommentarer
Postat av: Tyra
Vilken mörk choklad använder du?
Postat av: phlox
Jag använder Lindt Excellence 90% Dark Supreme Noir, men vilken mörk choklad som helst går nog bra så länge kakaohalten är minst 70%.
Trackback