Kaffe crema

Det här kanske knappt kan kallas för ett recept, men jag vill i alla fall tipsa om denna lyxigare variant av kaffe med grädde. En känsla av kaffe latte, även om det kanske snarare borde heta kaffe crema (om det nu är rätt användning av "grädde" på italienska... rätta mig gärna om de borde vara panna, eller något helt annat, i stället!).


Kaffe crema
nybryggt kaffe
grädde

Vispa grädden till ett löst skum medan kaffet bryggs. Har du en "lattevisp" är det smidigt att göra detta direkt i koppen/glaset du tänkt dricka ur. Häll sedan på kaffe, och var gärna lite "oförsiktig" så att även skummet blandas lite med kaffet. Annars blir det lätt "kaffe med vispad grädde", inte riktigt samma sak.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback